| |     Español | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 11:00 - 14:00 časova

Praznici

Adresa
c/Velazquez 3, Piso 2
28001 MADRID
ŠPANIJA

Telefon: +3491 / 563-50-45, 563-50-46 Lokacija/Mapa
Telefon: +3491 / 562-60-40 Konzularna nadležnost
Faks:     +3491 / 563-04-40 Počasni konzuli
E-mail: ambasada.madrid@mfa.rs Konzularno odeljenje: konz.madrid@mfa.rs
Veb sajt: http://www.madrid.mfa.gov.rs Kultura: cultura.madrid@mfa.rs

 


 
 
 
Sastanak ambasadora Prokića sa GS Svetske turističke organizacije Pololikašvilijem, 30. januara 2018.

Ambasador Danko Prokić je, u kurtoaznom razgovoru sa novim generalnim sekretarom Svetske turističke organizacije (UNWTO) Zurabom Pololikašvilijem, predstavio planove i ključne ciljeve Srbije  u sektoru turizma, u skladu sa smernicama našeg resornog ministarstva.

GS Pololikašvili je iskazao interesovanje i podršku inicijativi Ministarstva, trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije za realizaciju pilot projekta, u saradnji sa UNOPS, koji je namenjen obuci stanovništva i jačanju kapaciteta u turizmu, posebno u pogledu investicija i novih tehnologija. Pored toga, naglasio je značaj koji UNWTO pridaje održivom razvoju turizma u regionu Dunava.

Zahvalio je ambasadoru na informacijama o 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, 22-25. februara, i izrazio žaljenje što nije u mogućnosti da prisustvuje, s obzirom na ranije utvrđenu agendu.


Obeležavanje praznika Svetog Save i dodela nagrada osvojenih na likovnom kon. 48. Susreta dece Evrope „Radost Evrope“

Dana 28. januara u prostorijama Gradske bibliotekeEugenio Trias“, u madridskom parku Retiro, tradicionalno je već šesti put proslavlјen dan Svetog Save, uz prisustvo dece polaznika nastave srpskog jezika i kulture, roditelјa, članovaHispano-srpskog kulturnog udruženja Ivo Andrić“, prijatelјa udruženja i predstavnika Ambasade, na čelu sa ambasadorom Dankom Prokićem.   

Proslava je otpočela pevanjem himne Svetog Save od strane učenika škole jezika, da bi nakon toga šestorici učenika ove škole bile uručene nagrade, osvojene na likovnom konkursu 48. Susreta dece Evrope „Radost Evrope“.

Nakon toga deca su izvela recital posvećen Svetom Savi, da bi proslavu zatvorila Ane Santos Mihajlović, koja je otpevala Svetosavsku himnu.

Posle recitala podelјeni su medenjaci i svetosavski kolač.


Osvojena nagrada na likovnom konkursu 48. Susreta dece Evrope „Radost Evrope“

„ Hispano-srpsko kulturno udruženje Ivo Andrić“, dobilo treću nagradu na likovnom konkursu 48. Susreta dece Evrope „Radost Evrope“, za kolekciju, u uzrastu od 4 do 6 godina.

Ideja udružemja je bila da naprave vezu izmedju Španije i Srbije, okvir je bio inspirisan šarama sa pirotskih ćilima, a u centru slikali nešto vezano za njihov život I prijateljstvo u Španiji.

        Nagradu je dobilo šestoro dece, polaznika Kulturne radionice na srpskom jeziku, koje organizuje ovo udruženje u saradnji sa Ambasadom.

        Nagradu su uz saradnju učiteljice Katarine Vitomirović dobili Martin Aguilar Maksimovic, Sofija Nikolic, Gala De las Heras Stojkovic, Sara Postolovic, Aleksandar Urio Bolesnikov i Greta Kozlov Montalvo.

                              

 

 

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova