| |     Español | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 11:00 - 14:00 časova

Praznici

Adresa
c/Velazquez 3, Piso 2
28001 MADRID
ŠPANIJA

Telefon: +3491 / 563-50-45, 563-50-46 Lokacija/Mapa
Telefon: +3491 / 562-60-40 Konzularna nadležnost
Faks:     +3491 / 563-04-40 Počasni konzuli
E-mail: ambasada.madrid@mfa.rs Konzularno odeljenje: konz.madrid@mfa.rs
Veb sajt: http://www.madrid.mfa.gov.rs Kultura: cultura.madrid@mfa.rs

 


 
 
 
Ceremonija predaje akreditivnih pisama ambasadora Republike Srbije u Kraljevini Španiji Nj.E. Katarine Lalić Smajević, Njegovom Veličanstvu kralju Filipu VI, 13.septembar 2018.godine.

 


CEOE (Konfederacija poslovnih organizacija Španije) primila novog ambasadora Republike Srbije

 

Učestvovao je direktor Kancelarije predsedništva, za međunarodne i institucionalne odnose CEOE, Narciso Kasado (Narciso Casado).

Narciso Casado, direktor Kancelarije predsedništva, za međunarodne i institucionalne odnose CEOE,  sastao se sa novim ambasadorom Republike Srbije u Španiji, Katarinom Lalić Smajević kako bi analizirali bilateralne ekonomske i trgovinske odnose, kao i buduće zajedničke aktivnosti . Tokom sastanka je istaknut proces ekonomske transformacije zemlje u poslednjih nekoliko godina, imajući u vidu buduće pristupanje Srbije Evropskoj uniji. Srbija pregovara sa EU o uslovima za njen pristup.

Odnosi između dve zemlje su veoma pozitivni u različitim oblastima, ali daleko su od postojećeg potencijala, te smatraju važnim da se ponovo pokrenu poslovni odnosi na bilateralnom nivou u oblastima u kojima su španske kompanije svetski lideri, kao što su energetski sektor, infrastruktura, poljoprivredna industrija, automobilska industrija ili tretiranje vode, između ostalog. Osim toga, istaknut je značaj trgovinskih sporazuma na bilateralnom i multilateralnom nivou Srbije sa EU, Rusijom, Kinom i Turskom, kao i uloga glavnog ekonomskog motora u CEFTA sporazumu i logističkog centra na Zapadnom Balkanu.

Ostala pitanja o kojima se govorilo na sastanku bila su u vezi sa procesom privatizacije srpskih javnih preduzeća, mogućnostima razvoja javno-privatnog partnerstva i normativnim reformama u ovoj oblasti, kao i u oblasti koncesija. Sastanku je prisustvovala i Lourdes Pamies (Lourdes Pámies), odgovorna za međunarodne odnose CEOE-a.


Finale Evropskog vaterpolo prvenstva u Barseloni

 

Finalnoj utakmici Evropskog vaterpolo prvenstva u Barceloni između Srbije i Španije prisustvovali su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, v.d. pomoćnika ministra za sport Darko Udovičić i ambasadorka Katarina Lalić Smajević, gde su mogli sa našim vaterpolistima proslaviti četvrtu uzastopnu zlatnu medalju.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova