Printer Friendly Version FITUR 2013 @ 15 March 2013 12:10 PM

U Madridu je završen FITUR 2013, jedan od tri najveća sajma turizma u svetu. Ove godine je bilo oko 120.000 posetilaca iz sektora turizma (što je 1,3 % više od prošle godine od čega je 4% veći broj stranaca), dok je ukupan broj posetilaca sajma bio preko 210.000 za pet dana.

Turizam Srbije predstavljen je na štandu NTOS-a koji je bio smešten na odličnoj lokaciji u hali sa evropskim destinacijama. Na štandu su bili predstavnici NTOS-a, TOB-a, agencije Magelan i Glob Metropolitan, koji su ove godine svoju turističku ponudu usmerili ka srpskoj kulturi, umetnosti i prirodnim lepotama zemlje. Na štandu je prvog dana organizovana degustacija različitih srpskih rakija, drugog dana sajma je u centru grada organizovano srpsko veče na kome je predstavljena srpska gastronomija, dok je dva dana na štandu srpska umetnica Divna Nikolić pokazivala posetiocima veštine pravljenja mozaika.

Štand je posetio i državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede, zadužen za resor turizma dr Goran Petković uz pratnju ambasadora Danka Prokica.