Printer Friendly Version Božićni festival od 17. do 22. decembar u madridskom kulturnom centru „Conde Duque“ @ 17 December 2015 03:40 PM

Dana 17. decembra otvoren je prvi  Božićni Međunarodni sajam kultura koji ce trajati od 17. do 22. decembra u prestižnom madridskom kulturnom centru „Conde Duque“, na kome su na štandu Ambasade RS br. 45 izložene rukotvorine naših umetnika koji žive i rade u Španiji. U okviru sajma biće i organizovane razne radionice i prikazivanje filma, a sve u cilјu promovisamja Božićnih običaja u Srbiji.
Sajam je otvorila gradonačelnica  Madrida, Manuela Carmena i tom prilikom posetila štand Ambasade Republike Srbije gde je ugostio ambasador Danko Prokic sa članovima Ambasade. Pored gradskih zvaničnika otvaranju Božićnog sajma prisustvovali su i mnogobrojni Ambasadori.
Termini dešavanja:
Dan 17/16:00: Projekcija srpskog filma “Kad porastem biću Kengur” (2004). Trajanje: 99 minuta.
Režija: Radivoje Andrić. Scenario: Miroslav Momćilović. (komedija za sve uzraste)
Dan 17/20:00 Svet književnosti: Poezija uz muziku, Dušica Nikolić. Sala Polivalente
Dan 19/13:15 Svet priča iz Srbije. “Aska i vuk” srpskog pisca i Nobelovca Ive Andrića. U organizaciji  Hispano– srpskog kulturnog udruženja  “Ivo Andrić”. Učestvuju Ana Zdravković i Ana Milutinović.  Radionica I.
Dan 22/18:00 Svet radionica i igara: Izrada Božićnih 3D čestitki, podučava Ana Zdravković. U organizaciji  Hispano– Srpskog kulturnog udruženja  “Ivo Andrić”.  Radionica II (+6)
Ulaz je besplatan.
Na štandu ambasade R Srbije moći će da se probaju i kupe ajvar Dragane Kozlov, srpski specijaliteti koje će pripremiti naše domaćice Ružena i Slavica, a mogu da se vide i kupe i radovi naših umetnika:
1.       Anđela Mladjenović, Božićne čestitke i slikano staklo
2.       Lepa Petrović, Božićne čestitke i rukotvorine
3.       Ana Zdravkovic, 3D Božićne čestitke
4.       Jelena Petrović, slike,
5.       Divna Nikolić, mozaici, gravure i ikone
6.       Aleksandra Lazović, slike,
7.       Dusica Nikolić, knjige poezije i oslikana svila
8.       Branislav Đorđević, knjiga roman
9.       Sara Oblisar, slike.