Printer Friendly Version Obeležavanje stogodišnjice diplomatskih odnosa između Srbije i Španije na Univerzitetu Complutense @ 20 April 2016 02:34 PM

U utorak 19. aprila u filološkoj i pravnoj biblioteci Maria Zambrano, na Filološkom fakultetu Univerziteta Complutense, u okviru obeležavanja stogodišnjice diplomatskih odnosa između Srbije i Kralјevine Španije, a u organizaciji Ambasade u saradnji sa Univerzitetom Complutense i bibliotekom, otvorena je izložba „ Ivo Andrić, escritor y/o diplomático” .
Izložbu su otvorili rektor Univerziteta Complutense Carlos Andradas, rektor Beogradskog Univerziteta Vladimir Bumbaširević, dekan Filološkog Fakulteta Eugenio Lujan i ambasador Danko Prokić.

Istog dana u prostorijama Filološkog Fakulteta potpisan je protokol o saradnji Beogradskog Univerziteta i Univerziteta Complutense, uz obraćanje prisutnima rektora dva univerziteta.

Na kraju događaja održana je i prezentacija knjige „ Srpske narodne pripovetke“ (Cuentos populares serbios), Vuka Stefanovića Karadžića, na španskom jeziku, izdatog od strane izdavačke kuće “Miraguano”.
Na prezentaciji knjige su govorili ambasador Danko Prokić, izdavač Jose Javier Fuente i prevodilac i autor predgovora Alicia Jimenez Mantsiou.