Printer Friendly Version „Anđeli Žičke eparhije“ Velјka Mihajlovića u Madridu @ 5 October 2016 10:28 AM

Juče je u Madridu bilo otvaranje samostalne izložbe grafika „Anđeli Žičke eparhije“ srpskog umetnika Velјka Mihajlovića u glavnom izložbenom prostoru kulturnog centra Vlade Galisije „Galisijska kuća“ u centru grada Madrida, koja će trajati do 28. oktobra ove godine, a otvorio ju je, zajedno sa autorom izložbe, ambasador Srbije Danko Prokić i poznati pisac, bivši španski ministar kulture, Sesar Antonio Molina, koji je odličan poznavalac srpskih manastira, a poreklom Galisijac. Molina je tim povodom pročitao svoju pesmu posvećenu čuvenom srpskom Belom Anđelu.

Velјko Mihajlović je imao skoro 200 individualnih izložbi u Srbiji i u celom svetu, a dobio je brojna priznanja. Ova izložba grafika nastala je kada je autor posetio 38 manastira Žičke eparhije i napravio 60 grafika.

Ambasada Srbije u Madridu je organizovala ovu izložbu kojom obeležava sto godina odličnih diplomatskih odnosa dve zemlјe, a pošto su anđeli dobri vesnici, ova izložba na neki način najavlјuje nastavak dobrih špansko-srpskih odnosa.