Printer Friendly Version Sastanak ambasadora Prokića sa GS Svetske turističke organizacije Pololikašvilijem, 30. januara 2018. @ 1 February 2018 04:39 PM

Ambasador Danko Prokić je, u kurtoaznom razgovoru sa novim generalnim sekretarom Svetske turističke organizacije (UNWTO) Zurabom Pololikašvilijem, predstavio planove i ključne ciljeve Srbije  u sektoru turizma, u skladu sa smernicama našeg resornog ministarstva.

GS Pololikašvili je iskazao interesovanje i podršku inicijativi Ministarstva, trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije za realizaciju pilot projekta, u saradnji sa UNOPS, koji je namenjen obuci stanovništva i jačanju kapaciteta u turizmu, posebno u pogledu investicija i novih tehnologija. Pored toga, naglasio je značaj koji UNWTO pridaje održivom razvoju turizma u regionu Dunava.

Zahvalio je ambasadoru na informacijama o 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, 22-25. februara, i izrazio žaljenje što nije u mogućnosti da prisustvuje, s obzirom na ranije utvrđenu agendu.