Printer Friendly Version Konkurs Ministarstva kulture i informisanja R.Srbije za sufinansiranje mobilnosti umetnika i profesionalaca u oblasti kulture @ 29 June 2018 02:31 PM

 

Ministarstvo kulture i informisanja u okviru delokruga svoga rada, koji je utvrđen čl. 15 Zakona o ministarstvima (Službeni glasnik R.Srbije, broj 72/12 i 76/13), godinama unazad sprovodi konkurse u različitim oblastima kulture i umetnosti, u cilju pružanja podrške akterima i projektima u kulturi, koji svojim kvalitetom doprinose promociji kulture Srbije, kako u zemlji tako i u inostranstvu, s tim da je reč o podršci koja se pruža profesionalnim kadrovima i stručnjacima u oblasti kulture i umetnosti.

U cilju pružanja istog tretmana svim korisnicima javnih sredstava, Ministarstvo kulture i informisanja nije u mogućnosti da mimo konkursa podrži i sufinansira određeni projekat i njegove aktere.

Prvi konkurs u 2018. godini za podršku mobilnosti umetnika i profesionalaca bio je otvoren 25. januara (okončan 30. januara). Tokom septembra u Sektoru za međunarodne odnose i EU integracije u oblasti kulture, biće otvoren drugi konkurs za podršku mobilnosti umetnika i profesionalaca u oblasti kulture (isključivo prevoz). Detaljnija obaveštenja su dostupna na web sajtu  www.kultura.gov.rs/konkursi.