Printer Friendly Version Otvaranje izložbe „Fudbal za mir“ @ 23 September 2021 01:48 PM

23.09.2021.

Ambasadorka Katarina Lalić Smajević prisustvovala je otvaranju izložbe pod nazivom „Fudbal za mir“ na stadionu „Wanda Metropolitano“ na kojoj je izloženo preko 80 dresova nacionalnih fudbalskih reprezentacija, doniranih preko ambasada u Madridu, među kojima je i dres fudbalske reprezentacije R.Srbije.

U organizaciji španske „La Lige“ i Diplomatske akademije K. Španije, izložba je otvorena na marginama održavanja Svetskog fudbalskog samita (World Football Summit - WFS).

Na otvaranju izložbe su govorili E. Sereso, predsednik fudbalskog kluba „Atletiko de Madrid“, H. M. Franko, predsednik Visokog saveta za sport K. Španije, O. Majo, izvršni generalni direktor „La Lige“ i S. Velo de Antela, izvršni predsednik Diplomatske akademije. U svim istupanjima je istaknut značaj i potencijal koji ima sportska diplomatija, posebno fudbal u približavanju i širenju prijateljstva među nacijama širom sveta. Organizatori su se posebno zahvalili amabasadama na velikom odzivu i donaciji dresova što, kako podvukli, samo pokazuje značaj koji se u svetu pridaje sportskoj diplomatiji.