Printer Friendly Version REŽIM ULASKA U REPUBLIKU SRBIJU NA OSNOVU ZAKLJUČKA VLADE R. SRBIJE OD 30 SEPTEMBRA @ 8 October 2021 11:20 AM

Na osnovu novog Zaključka Vlade Republike Srbije od 30. septembra 2021. godine, obaveštavamo Vas da se u skladu sa faktičkim reciprocitetom prihvataju potvrde o punoj vakcinaciji protiv bolesti COVID-19, koje izdaju nadležni organi ili ustanove Kraljevine Španije i Kneževine Andore i dozvoljava ulazak u Republiku Srbiju licima koja poseduju potvrde koje izdaju nadležni organi ili ustanove napred navednih država, bez negativnog RT-PCR testa na prisustvo virusa SARS-CoV-2 ili antigen FIA RAPID testa.
 

Takođe pored prethodno navedenog priznaju se potvrde o preležanoj bolesti COVID-19 – sertifikat ili drugi javni dokument u kome se konstatuje da je nosilac dokumenta preležao bolest izazvanu virusom SARS-CoV-2, odnosno da je kod tog lica utvrđeno prisustvo virusa SARS-CoV-2, s tim da od prvog testiranja ne može proći manje od 14 dana, niti više od šest meseci i koji je izdao zavod za javno zdravlje osnovan za teritoriju Republike Srbije, odnosno nadležni organ države sa kojom Republika Srbija ima zaključen sporazum ili faktički reciprocitet o priznavanju takvih dokumenata, među kojima su Kraljevina Španija i Kneževina Andora.
Takođe, pored potvrde o vakcinaciji priznaju se i svi negativni testovi na prisutnost virusa Sars-CoV-2 (PCR ili NAGT test, ne stariji od 48 sati).

 

Sve ostale informacije o uslovima ulasaka u Republiku Srbiju mogu se pronaći na internet stranici Ministarstva spoljnih poslova https://www.mfa.gov.rs/gradjani/ulazak-u-srbiju/covid-19-uslovi-za-ulazak.