Printer Friendly Version OBAVEŠTENJE ZA BIRAČE KOJI IMAJU BORAVIŠTE U INOSTRANSTVU O OSTVARIVANJU BIRAČKOG PRAVA NA REPUBLIČKOM REFERENDUMU @ 2 December 2021 05:20 PM

VAŽNO OBAVEŠTENJE!

Pozivaju se državljani Republike Srbije sa boravkom u Kraljevini Španiji da se prijave Ambasadi Republike Srbije u Madridu radi upisa u birački spisak za glasače koji borave u inostranstvu. U skladu sa Zakonom, prijave se primaju najkasnije do 25. decembra 2021. godine do ponoći.

Formular za prijavu preuzmite OVDE.

Popunjen i potpisan formular, zajedno sa kopijom važećeg pasoša, lične karte ili vozačke dozvole Republike Srbije, potrebno je dostavaiti Ambasadi Republike Srbije u Madridu poštom, faksom ili elektronskom poštom na:

Adresa: Embajada de la República de Serbia, c/Velazquez 3, Piso 2, 28001 Мadrid

Faks:  +3491 / 563-04-40
Е-mail: ambasada.madrid@mfa.rs ili konz.madrid@mfa.rs

 

Da li ste upisani u Jedinstveni birački spisak proverite na linku:

https://upit.birackispisak.gov.rs/

Ukoliko lice nije upisano u Jedinstveni birački spisak, zahtev za upis podnosi se Ambasadi Republike Srbije u Madridu.
Obrazac zahteva za upis u Jedinstveni birački spisak preuzmite OVDE.
 

U ovakvom slučaju, Ambasadi se, na gore navedene adrese, istovremeno podnose: Zahtev za upis u Jedinstveni birački spisak i Zahtev za upis u birački spisak podataka da će lice glasati u inostranstvu sa kopijom jednog od važećih ličnih dokumenata Republike Srbije (napred navedeno).
Ukoliko se ispune uslovi za otvaranje biračkog mesta, Ambasada Republike Srbije će, po dobijanju konačnog biračkog spiska od Republičke izborne komisije, uputiti poziv za glasanje.