Printer Friendly Version Сарагоса: Отворена изложба „Никола Тесла – геније савременог електрицитета“ @ 13 February 2023 01:40 PM

Изложба „Никола Тесла - геније савременог електрицитета“ свечано је отворена 9. фебруара 2023. у Каиша Форуму (Caixa Forum) у Сарагоси.

Након Мадрида и Барселоне, Сарагоса је трећи шпански град који је домаћин изложби о Николи Тесли, коју је Каиша Форум у Сарагоси најавио као изложбу о „једном од најважнијих генија науке и технологије у историји“ и „кључној личности у историји науке“.

На церемонији отварања изложбе и веома посећеној конференцији за медије, којима су присуствовали и представници Амбасаде Републике Србије у Шпанији, говорили су директор Каиша Форума у Сарагоси Рикардо Алфос и директорка Музеја Николе Тесле Ивона Јевтић, која је, том приликом, посебно истакла задовољство због одличне сарадње две институције.

Директор Каиша Форума у Сарагоси Рикардо Алфос је на отварању нагласио да је ово изложба о „генијалној и кључној личности у историји науке за развој проналазака који су обележили двадесети век, од којих је документовано око 300 патената“, истичући да је изложба интерактивна и прилагођена свим узрастима.

Планирано је да изложбу у Сарагоси, која ће трајати од 10. фебруара до 11. јуна 2023, прате бројне комплементарне активности, као што су едукативне радионице и циклус конференција и дебата, у којима ће учествовати шпански стручњаци из различитих области.

Успешност сарадње шпанске Фондације Каиша и Музеја Николе Тесле огледа се и у чињеници да ће, како се планира, након Сарагосе, изложба о лику и делу Николе Тесле бити постављена и у Севиљи.