Printer Friendly Version Светосавска приредба @ 30 January 2024 03:26 PM

27.01.2024.

Прослава Светог Саве започела је јутарњом литургијом у просторијама Англосаксонске цркве 27. јануара о.г. у Мадриду. Након литургије организована је приредба коју су извели ђаци српске допунске школе у част обележавања Дана Светог Саве. Ученици српске допунске школе су програмом који су извели – рецитовањем стихова и певањем песама о Светом Сави и читањем народних прича о његовом животу, евоцирали успомену на живот Растка Немањића.

Приредби су присуствовали родитељи ученика и представници Амбасаде Р. Србије у Мадриду, који су након одржане приредбе заједно приредили послужење са традиционалном српском храном и пићем.

Амбасадорка И. Шарац је, тим поводом, поздравила окупљену децу и родитеље, изразила захвалност на организацији обележавања Дана Светог Саве, пожелела деци много среће и успеха у даљем школовању уз позив да негују српски језик, традицију и културу, те је свим учесницима приредбе поделила пакетиће са српским производима, које је обезбедило Хиспано-српско културно удружење „Иво Андрић“.